WikiBase Test (wbt)

From Dashboard samenwerking Wijchen

WikiBase Test (wbt)
A. Basisgegevens, met kernbeeld en totaaloverzicht

Kernbeeld Zie meer
Toelichting
Onderwerp(en)
 • Amateurkunst, Jeugd, jongeren, senioren
 • arbeidsmatige dagbesteding
Aard van de samenwerking
  Belangrijk voor wie?
  • Raad: politiek zeer belangrijk, College: bestuurlijk belangrijk
  Belangrijk waarom?
  • Samenwerking biedt grote kansen., Er zijn veel (financiële) middelen mee gemoeid.
  Beoogde resultaten
  Feitelijke resultaten
  Motieven
  Aan motief beantwoord?
  Begrote kosten en baten (begroting)
  Feitelijke kosten en baten (realisatie)
  Samenwerkingspartners
  Aandeel van de gemeente

  .

  Governance regime

  Het gaat om een nog onbekende samenwerking. Er is sprake van een .

  Proces

  Raad

  vierde kwartaal, 2020
  Tweede bijeenkomst, datum nader te bepalen.
  22 apr 2020
  Eerste bijeenkomst.

  College

  derde kwartaal, 2020
  Jaarlijkse bbq.
  22 apr 2020
  Midweek borrel en pool middag.


  Contactgegevens
  Vestigingsplaats
  Oosterhout
  Organisatievorm
  B.V./VOF- Denk ik. Maakt ook niet veel uit. Test.
  Bezoekadres
  Zitgraagstil Tester
  Bredaseweg 108a, sectie 3
  4902 NS Oosterhout
  Kanhardlopen Tester
  Bredaseweg 108a, sectie 1
  4902 NS Oosterhout
  Correspondentieadres
  Baas Tester
  Bazenweg 12
  4902 XZ Oosterhout
  Assistent Tester
  Bazenweg 14
  4902 XZ Oosterhout
  Assistente Tester
  Bazenweg 16
  4902 XZ Oosterhout
  Website
  https://www.wikibase.nl/home
  Accounthouders
  User:Admin
  Totaaloverzicht Kernbeeld
  Toelichting

  Basisgegevens

  Naam
  WikiBase Test
  afkorting: wbt
  Beschrijving

  Een test gedraaid door een developer van WikiBase.

  Formele Subsidiekaders
  • Algemene subsidieverordening
  • Subsidieregeling
  Logo
  Onderwerpen
  • Amateurkunst
  • Jeugd, jongeren, senioren
  • arbeidsmatige dagbesteding
  Raadsprogrammaʼs
  Belangrijkheid

  (1) Waarom is het belangrijk?

  • Samenwerking biedt grote kansen.
  • Er zijn veel (financiële) middelen mee gemoeid.


  (2) Voor wie is het vooral belangrijk?

  • Raad: politiek zeer belangrijk
  • College: bestuurlijk belangrijk

  Subsidieregime

  Soort subsidie

  Projectsubsidie - Incidentele subsidie

  Looptijd

  Meerjarig

  Overheidsopdracht

  Nee- Dit bedraagt een activiteit in de commerciële sector.

  Is er sprake van inkoop via subsidietender?

  Nee

  Prestatieplicht

  Subsidieafspraken niet afdwingbaar

  Gewenste en feitelijke resultaten en verdeling van kosten en baten

  Jaren
  Beoogde resultaten
  TOELICHTING
  Prestatieladder.png

  Samenwerken is geen doel op zich maar is gericht op het realiseren van resultaten. De Prestatieladder kan je helpen voor het benoemen van de resultaten waar het om te doen is (beoogde eindresultaten) en de tussentijdse resultaten of mijlpalen. Resultaten kunnen gaan over het inhoudelijke vraagstuk, over de prestaties in het proces, maar ook over de samenwerking met andere partijen. Hoe hoger op de ladder des te betekenisvoller of meer zingevend het resultaat!

  Je kunt eventueel onderscheid maken naar beoogde resultaten van alle partners gezamenlijk(de gemeenschappelijke opgave) en naar specifieke doelen van de eigen gemeente.

  Inhoudelijke resultaten

  De focus is primair gericht op de beoogde maatschappelijke effecten: wat zijn zichtbare of herkenbare gevolgen in de samenleving?

  • Bovenaan de ladder staat wat je wilt bereiken en meer naar de onderkant komt in beeld wat je hiervoor gaat doen en welke middelen je hiervoor over hebt. Je hebt een prestatie geleverd als je iets hebt gerealiseerd. Het beoogde resultaat is dan ook werkelijk bereikt (als gevolg van jouw inspanning) of dit nu gaat om het realiseren van het zingevend eindeffect of het werkelijk ter beschikking stellen van middelen.
  • Er is sprake van een ‘finale keten’: van middel, naar tussendoel tot einddoel. Bovenaan de ladder staat het zingevende einddoel, meer naar onderen gaat het om tussendoelen en aan de onderkant van de ladder gaat het om middelen.


  Prestaties in het beleidsproces

  Het gaat bij deze ladder om het succesvol voltooien van alle benodigde processtappen om tot de beoogde inhoudelijke resultaten te komen: welke stappen en 'tussentijdse producten' zijn nodig voor het realiseren van de gewenste maatschappelijke effecten?

  

Het is een prestatie om de stappen te zetten volgens een voorgeschreven procedure, maar ook om de stappen te nemen die in de gegeven situatie nodig zijn of zijn afgesproken. De prestaties in het beleidsproces zijn ingedeeld in prestaties die te maken hebben met het voorbereiden van besluiten, het nemen van besluiten en het uitvoeren van besluiten.

  Samenwerkingsprestaties

  Realisatie van veel opgaven vraagt samenwerking met andere partijen (‘intern’ of ‘extern’). Tot samenwerking komen gaat niet vanzelf – het realiseren van vruchtbare samenwerking al helemaal niet. Het realiseren van samenwerking is ook een resultaat. Het is ook een manier of een voorwaarde om tot realisatie van maatschappelijke effecten te komen: vanuit deze invalshoek staat coproductie aan de top van de ladder van samenwerking. We zien een aantal tussenstappen of prestaties voordat samenwerking tot coproductie leidt.


  Tips

  1. Formuleer maatschappelijke effecten op een wijze die herkenbaar is vanuit de belevingswereld van diegene die bij de realisatie van de opgave betrokken zijn en diegenen op wie de opgave is gericht (bijvoorbeeld, bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties). Ga het gesprek aan met de doelgroep zelf. Check bij hen of het effect hen aanspreekt en begrijpelijk is geformuleerd. Als dit niet zo is, kan het goed zijn dat je nog onvoldoende focus hebt. Wat willen we bijvoorbeeld realiseren als we zeggen dat we de maatschappelijke ondersteuning willen 'kantelen’?
  2. De Prestatieladder biedt een menukaart aan prestaties waarop je kunt sturen. Je kunt een goede mix van resultaten kiezen. Hoe dan ook is relevant dat je op een zingevend eindresultaat stuurt. Je kunt in aanvulling andere prestaties kiezen, bijvoorbeeld bepaalde middelen of maatregelen die belangrijk zijn en tevens als mijlpaal dienen. Zo kun je ook sturen op voortgang (Wat hebben we gedaan?).
  3. Formuleer de prestatie op een evalueerbare manier. Doe dit op een wijze dat je de kern van de zaak raakt: zicht op succes. Dat kan met een verhaal of kernboodschap als wenkend perspectief, een beeld of visualisatie, of een getal dat de kern raakt.

  Inhoud

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque luctus quam eu erat malesuada, non condimentum lacus facilisis. Curabitur ac nisi congue, eleifend leo non, scelerisque turpis. Phasellus euismod turpis ligula, ut fermentum nibh feugiat quis. Sed molestie lacus et risus hendrerit, at interdum nisl molestie. Curabitur aliquet vitae massa sed eleifend. Vivamus venenatis eros eu vehicula interdum. Pellentesque pulvinar consequat ipsum, vitae iaculis turpis. Maecenas mollis ligula lacus, ac rhoncus nulla luctus non. Ut vitae justo magna. Praesent non libero a diam placerat egestas. Pellentesque vitae tortor in tellus porta malesuada. Praesent maximus risus posuere, viverra libero ac, convallis tellus. Maecenas ultricies dictum felis at vehicula. Sed non lorem facilisis, posuere arcu in, ultricies leo.

  Proces

  Donec facilisis mauris eget massa consectetur finibus. Sed viverra eget ex id cursus. Sed vitae augue id nibh faucibus dictum ut a libero. Etiam mollis odio id urna posuere, vitae dictum dolor tincidunt. Praesent molestie, ipsum at tristique auctor, quam quam laoreet magna, at pulvinar mi ligula et nunc. Sed euismod ac nulla in condimentum. Maecenas vehicula, nulla in mattis fringilla, mi nisi congue sapien, vitae imperdiet urna nisl bibendum velit.

  Samenwerking

  Suspendisse potenti. Cras placerat massa id nisi tincidunt, in pulvinar orci posuere. Quisque lobortis, ex a volutpat congue, elit risus placerat tortor, et fermentum turpis nisi vel dui. Quisque quis lorem nec libero rhoncus dictum. Quisque nec iaculis metus, quis sollicitudin odio. Pellentesque congue pretium ex. Nullam venenatis sapien lacus, vel facilisis orci sollicitudin non.

  Kern (maximaal 500 tekens)

  Nulla sit amet euismod velit. Curabitur commodo ut lectus vitae suscipit. Donec sollicitudin tellus ac elit feugiat volutpat. In ornare lorem quis nulla convallis ullamcorper. Aliquam erat volutpat. Sed ut ullamcorper enim. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur vitae sem nec augue bibendum maximus. Mauris varius, sem nec consectetur porta, nibh augue feugiat velit, ut fermentum ipsum elit in erat.

  Evaluatiecriteria waaraan je kunt zien of je succesvol bent
  TOELICHTING
  Evalueerbaar formuleren.png

  Evalueerbaar formuleren betekent dat je de kern van de zaak raakt en dat je tussentijds en achteraf kunt nagaan of het resultaat is gerealiseerd. Hoe concreter je effecten benoemt, des te meer resultaatgericht je handelt. Juist door een resultaat heel concreet te formuleren is het ook evalueerbaar. Omgekeerd, als je evalueerbaar werkt, ben je ook meer resultaatgericht. Je hebt dan immers een concreter beeld van wat je wilt bereiken.

  In de praktijk zien we vaak een voorkeur voor kwantitatieve maatstaven omdat die veel duidelijkheid bieden. Deze zijn vaak heel specifiek en meetbaar, maar het probleem is nogal eens dat ze niet de kern van de zaak raken. Wat betekent bijvoorbeeld de zelfredzaamheidsratio en wat zegt dit precies over de resultaten die een gemeente beoogt in het sociaal domein? Ook kunnen onbedoelde effecten optreden ('perverse effecten'). Denk bijvoorbeeld aan het oplossingspercentage van fietsendiefstallen. Door het ontraden van het afzien aangifte van een fietsendiefstal, kan het oplossingspercentage opgeschroefd worden.

  Tips

  1. Formuleer een zingevende en wervende kernboodschap. Focus niet op bijzaken of randverschijnselen.
  2. Gebruik waar mogelijk en wenselijk zinvolle combinaties van beeld, verhaal en getal.
  3. Voorkom een selectieve blik. Kijk niet alleen naar zaken die je kunt meten of waarover je al gegevens hebt.
  4. Verlies je niet in de ‘hoe-vraag’. Als je niet helder hebt wat je wil bereiken, kan de hoe-vraag 'prematuur' zijn en tot verspilde energie leiden.
  5. Bepaal samen met coproducenten en gebruikers de criteria en het proces om te evalueren. Maak afspraken over evaluatieve gesprekken en samen bij sturen.
  6. Bepaal wie welke gegevens aanlevert voor een gedeelde informatiepositie.
  7. Pas op voor kwantitatieve maatstaven die niet de kern raken. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je criteria kiest op grond van wat je 'min of meer gemakkelijk' kwantitatief kunt vaststellen. Het kan ook zijn dat je je laat leiden door beschikbare data, bijvoorbeeld aan de hand van generieke benchmarks.
  8. Creëer een open cultuur en een organisatie gericht op leren. Een organisatie waarin je je controleerbaar kunt opstellen. Focus op wat je wilt bereiken, stuur op resultaten die je belangrijk vindt. Zie dit los van verantwoording, de oorzaken en de 'schuldvraag'. Voorkom met andere woorden situaties waarin je expres 'vaag' formuleert om niet aangesproken te kunnen worden op de resultaten.

  Een getal dat de kern raakt

  10, 20 en 30. Dwars door de kern heen.

  Een goed voorstelbaar verhaal

  Nullam laoreet, velit et lobortis ornare, justo lacus maximus massa, sed tincidunt ipsum enim non augue. Duis ultrices malesuada rhoncus. Praesent ut nibh nisi. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. In rutrum consequat odio, in sollicitudin nibh lacinia ut. Integer porttitor purus ut augue fermentum consectetur. Proin facilisis nisl orci, ac interdum turpis sodales ut. Curabitur vitae tellus vitae urna rhoncus auctor vitae nec justo. Vivamus mi nulla, tristique at blandit dictum, viverra nec est. Mauris sed mattis lectus. Morbi a est ac purus accumsan tristique.

  Aandeel van de gemeente in de realisatie van de opgave
  TOELICHTING
  Prestatieladder.png

  Samenwerken is geen doel op zich maar is gericht op het realiseren van resultaten. De Prestatieladder kan je helpen voor het benoemen van de resultaten waar het om te doen is (beoogde eindresultaten) en de tussentijdse resultaten of mijlpalen. Resultaten kunnen gaan over het inhoudelijke vraagstuk, over de prestaties in het proces, maar ook over de samenwerking met andere partijen. Hoe hoger op de ladder des te betekenisvoller of meer zingevend het resultaat!

  Je kunt eventueel onderscheid maken naar beoogde resultaten van alle partners gezamenlijk(de gemeenschappelijke opgave) en naar specifieke doelen van de eigen gemeente.

  Inhoudelijke resultaten

  De focus is primair gericht op de beoogde maatschappelijke effecten: wat zijn zichtbare of herkenbare gevolgen in de samenleving?

  • Bovenaan de ladder staat wat je wilt bereiken en meer naar de onderkant komt in beeld wat je hiervoor gaat doen en welke middelen je hiervoor over hebt. Je hebt een prestatie geleverd als je iets hebt gerealiseerd. Het beoogde resultaat is dan ook werkelijk bereikt (als gevolg van jouw inspanning) of dit nu gaat om het realiseren van het zingevend eindeffect of het werkelijk ter beschikking stellen van middelen.
  • Er is sprake van een ‘finale keten’: van middel, naar tussendoel tot einddoel. Bovenaan de ladder staat het zingevende einddoel, meer naar onderen gaat het om tussendoelen en aan de onderkant van de ladder gaat het om middelen.


  Prestaties in het beleidsproces

  Het gaat bij deze ladder om het succesvol voltooien van alle benodigde processtappen om tot de beoogde inhoudelijke resultaten te komen: welke stappen en 'tussentijdse producten' zijn nodig voor het realiseren van de gewenste maatschappelijke effecten?

  

Het is een prestatie om de stappen te zetten volgens een voorgeschreven procedure, maar ook om de stappen te nemen die in de gegeven situatie nodig zijn of zijn afgesproken. De prestaties in het beleidsproces zijn ingedeeld in prestaties die te maken hebben met het voorbereiden van besluiten, het nemen van besluiten en het uitvoeren van besluiten.

  Samenwerkingsprestaties

  Realisatie van veel opgaven vraagt samenwerking met andere partijen (‘intern’ of ‘extern’). Tot samenwerking komen gaat niet vanzelf – het realiseren van vruchtbare samenwerking al helemaal niet. Het realiseren van samenwerking is ook een resultaat. Het is ook een manier of een voorwaarde om tot realisatie van maatschappelijke effecten te komen: vanuit deze invalshoek staat coproductie aan de top van de ladder van samenwerking. We zien een aantal tussenstappen of prestaties voordat samenwerking tot coproductie leidt.


  Tips

  1. Formuleer maatschappelijke effecten op een wijze die herkenbaar is vanuit de belevingswereld van diegene die bij de realisatie van de opgave betrokken zijn en diegenen op wie de opgave is gericht (bijvoorbeeld, bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties). Ga het gesprek aan met de doelgroep zelf. Check bij hen of het effect hen aanspreekt en begrijpelijk is geformuleerd. Als dit niet zo is, kan het goed zijn dat je nog onvoldoende focus hebt. Wat willen we bijvoorbeeld realiseren als we zeggen dat we de maatschappelijke ondersteuning willen 'kantelen’?
  2. De Prestatieladder biedt een menukaart aan prestaties waarop je kunt sturen. Je kunt een goede mix van resultaten kiezen. Hoe dan ook is relevant dat je op een zingevend eindresultaat stuurt. Je kunt in aanvulling andere prestaties kiezen, bijvoorbeeld bepaalde middelen of maatregelen die belangrijk zijn en tevens als mijlpaal dienen. Zo kun je ook sturen op voortgang (Wat hebben we gedaan?).
  3. Formuleer de prestatie op een evalueerbare manier. Doe dit op een wijze dat je de kern van de zaak raakt: zicht op succes. Dat kan met een verhaal of kernboodschap als wenkend perspectief, een beeld of visualisatie, of een getal dat de kern raakt.

  Verlenen andere organisaties subsidie?

  Ja, namelijk:
  • Henk's testemporium

  Totaalbedrag inleg

  € 12000

  Kosten en baten: begroting en realisatie
  Begroot:

  Suspendisse nisl quam, luctus et consectetur id, dictum id libero. Proin laoreet tempus ligula, vel pretium lacus luctus et. Morbi commodo dignissim lorem in ultrices. Nam semper porta felis at dignissim. Aliquam at tellus libero. Sed rutrum faucibus pretium. Integer vel volutpat neque. Ut sagittis, dui sit amet condimentum eleifend, diam sem condimentum nibh, sit amet sodales mauris tortor ac sem. Proin euismod, augue eget vulputate efficitur, nisl dolor ultrices tellus, at pharetra lectus nulla et sapien. Vivamus pretium imperdiet justo, id imperdiet massa placerat nec. In tempus ac eros at sagittis. Pellentesque nec vestibulum enim. Phasellus et posuere velit, vel luctus dolor. Phasellus sagittis mollis dolor, et finibus velit pellentesque in. Etiam sed lorem est. Nullam tincidunt ullamcorper orci.

  Maecenas varius, mi nec laoreet pulvinar, massa augue pharetra ante, quis condimentum sem ex non quam. Vivamus scelerisque magna nisl, quis fringilla dolor convallis sed. Donec a enim neque. Nam ut ultricies velit, id gravida leo. Fusce elit libero, rutrum eu posuere eget, aliquet a sem. Praesent sed luctus metus. Aenean rhoncus porta sapien, consequat dapibus nibh scelerisque id. Curabitur viverra est augue, vel tincidunt leo vestibulum non. Pellentesque tempor quam mi, sit amet posuere lectus placerat a. Proin lacus nibh, pulvinar ut nisl at, interdum consectetur arcu. Vivamus vitae pulvinar purus. Duis ornare mi ligula, et placerat ipsum efficitur id. Proin tincidunt lorem quis elit lobortis, sed congue mauris vestibulum. Cras et lectus eget diam ornare egestas quis sed orci. Suspendisse dictum, sapien eu sollicitudin placerat, mauris est lobortis augue, placerat sollicitudin nisi sapien eget nunc.

  Feitelijk:

  Suspendisse sagittis arcu at mi pharetra aliquam. Sed pellentesque odio nec mattis rutrum. In vel pulvinar leo. Etiam tincidunt erat ut varius aliquam. Aenean felis metus, pharetra in varius luctus, lacinia quis lorem. Praesent egestas diam lacus, et vehicula felis finibus non. Nullam non consequat elit.

  Inbreng middelen: Actuele waarde of omvang (in €)


  Kosten (inbreng financiële middelen)

  Waarde of omvang activa op basis van verkrijgingsprijs of vervaardigingsprijs.

  Lopend jaar (2021)

  Financiële middelen Begroot 2021 Feitelijk 2021 Begroot 2022
  Financieel middel 1000 € …
  Nog een financieel middel 1000 € …
  TOTAAL € 2.000

  Voorgaand jaar (2020)

  Financiële middelen Begroot 2020 Feitelijk 2020 Begroot 2021
  Financieel middel 1.000 1.000 1.100
  Nog een financieel middel 1.000 1.100 1.000
  TOTAAL € 2.000 € 2.100 € 2.100

  Twee jaar terug (2019)

  Financiële middelen Begroot 2019 Feitelijk 2019 Begroot 2020
  Financieel middel 1.000 1.000 1.100
  Nog een financieel middel 1.000 1.100 1.000
  TOTAAL € 2.000 € 2.100 € 2.100


  Baten

  Lopend jaar (2021)

  Categorie opbrengsten Begroot 2021 Feitelijk 2021 Begroot 2022
  Een van de baten 1500 € …
  Nog een van de baten 200 € …
  En nog een 400 € …
  TOTAAL € 2.100

  Voorgaand jaar (2020)

  Categorie opbrengsten Begroot 2020 Feitelijk 2020 Begroot 2021
  Een van de baten 500 1.500 1.500
  En nog een 300 400 400
  Nog een van de baten 250 150 200
  TOTAAL € 1.050 € 2.050 € 2.100

  Twee jaar terug (2019)

  Categorie opbrengsten Begroot 2019 Feitelijk 2019 Begroot 2020
  Een van de baten 0 1.000 500
  En nog een 3.634 36.325 345
  Nog een van de baten 300 150 150
  TOTAAL € 3.934 € 37.475 € 995


  Inbreng overige middelen

  Categorie
  Gunstige Huurafspraken: Financiële waarde: € 2300
  Ter beschikking stellen van ruimten, material of capaciteit: Financiële waarde: € 1000
  Bijdrage in kosten voor beheer en onderhoud van gebouwen en/of terrein: Financiële waarde: € 2550
  Nog een middel Met een beschrijving.
  Financiële waarde: € 1000

  Financiële resultaten

  Lopend jaar (2021)

  Categorie Begroot 2021 Feitelijk 2021 Begroot 2022
  Een middel 10000 € …
  Nog een middel 10000 € …
  En een falend middel 10000 € …
  TOTAAL € 30.000

  Voorgaand jaar (2020)

  Categorie Begroot 2020 Feitelijk 2020 Begroot 2021
  Een middel 10.000 12.500 11.000
  En een falend middel 10.000 5.000 7.500
  Nog een middel 10.000 15.000 12.500
  TOTAAL € 30.000 € 32.500 € 31.000

  Twee jaar terug (2019)

  Categorie Begroot 2019 Feitelijk 2019 Begroot 2020
  Een middel 10.000 12.500 11.000
  En een falend middel 10.000 5.000 7.500
  Nog een middel 10.000 15.000 12.500
  TOTAAL € 30.000 € 32.500 € 31.000

  Vreemd vermogen

  Lopend jaar (2021)

  Categorie Begroot 2021 Feitelijk 2021 Begroot 2022
  Een heel vreemd vermogen 10000 € …
  Extreem vreemd vermogen 100000 € …
  TOTAAL € 110.000

  Voorgaand jaar (2020)

  Categorie Begroot 2020 Feitelijk 2020 Begroot 2021
  Een heel vreemd vermogen 10.000 12.000 11.000
  Extreem vreemd vermogen 100.000 1.000 50.000
  TOTAAL € 110.000 € 13.000 € 61.000

  Twee jaar terug (2019)

  Categorie Begroot 2019 Feitelijk 2019 Begroot 2020
  Een heel vreemd vermogen 10.000 12.000 11.000
  Extreem vreemd vermogen 100.000 1.000 50.000
  TOTAAL € 110.000 € 13.000 € 61.000

  Eigen vermogen

  Lopend jaar (2021)

  Categorie Begroot 2021 Feitelijk 2021 Begroot 2022
  Van mij 100 € …
  Helemaal van mij 1000 € …
  TOTAAL € 1.100

  Voorgaand jaar (2020)

  Categorie Begroot 2020 Feitelijk 2020 Begroot 2021
  Helemaal van mij 1.000 1 1.000
  Van mij 100 1 1.000
  TOTAAL € 1.100 € 2 € 2.000

  Twee jaar terug (2019)

  Categorie Begroot 2019 Feitelijk 2019 Begroot 2020
  Helemaal van mij 1.000 1 1.000
  Van mij 100 1 1.000
  TOTAAL € 1.100 € 2 € 2.000
  Feitelijke resultaten van de samenwerking

  Inhoud

  Praesent ornare dapibus lectus, ac commodo eros aliquet quis. Donec elit arcu, mollis at malesuada id, mattis sed ipsum. Donec non arcu at lectus venenatis aliquet id vitae est. Nullam interdum laoreet euismod. Praesent sed ex pellentesque, venenatis mi at, pellentesque eros. Curabitur scelerisque ex vitae egestas pretium. Nulla pretium bibendum nisl a pulvinar. Donec congue augue sit amet justo dignissim elementum. Morbi lorem sem, efficitur sed leo vitae, ornare sodales metus. Integer finibus nulla eu neque vehicula, in rhoncus est lacinia. Suspendisse at efficitur dolor, id rhoncus lectus. Morbi ac commodo tortor. Curabitur id sagittis metus, ac interdum nisi.

  Proces

  Etiam pellentesque auctor ipsum, vel ornare turpis blandit vel. Suspendisse eu arcu ipsum. Etiam vitae mi eget lectus posuere iaculis. Vestibulum sollicitudin urna id maximus condimentum. Duis id pharetra lorem, id vulputate lacus. Aliquam erat volutpat. Maecenas sagittis, ex ut ullamcorper luctus, enim ex accumsan diam, vel molestie tortor magna mollis mauris. Praesent ut nibh quis nibh gravida dapibus. Donec non magna convallis, commodo risus ac, egestas est. Curabitur a neque ligula. Nullam ullamcorper lorem sit amet elit sollicitudin pharetra. Donec hendrerit enim nec ultrices hendrerit.

  Samenwerking

  Maecenas in orci ac libero consectetur sodales feugiat eu turpis. Vivamus rutrum eros ut fringilla aliquam. Nullam tortor ante, auctor id felis sed, vehicula imperdiet dolor. Quisque felis ligula, cursus eu elit non, iaculis iaculis ex. Proin consequat finibus dui id efficitur. Vivamus vestibulum sapien lectus, non faucibus quam pellentesque quis. Aliquam a massa interdum, blandit risus et, auctor mauris. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus.

  Kern

  Mauris mi nisl, convallis at ipsum quis, interdum luctus eros. Mauris blandit risus vel convallis cursus. Nulla ut sapien id metus luctus congue ut in risus. Phasellus tristique lorem mi, sodales condimentum tellus dignissim sit amet. Morbi sit amet est nec tortor semper tempus. Nullam ullamcorper bibendum tristique. Phasellus feugiat libero in ornare elementum. Etiam sit amet ex quis urna congue laoreet at ac sapien. Nunc ligula urna, finibus sit amet luctus consequat, aliquam vel erat. Vivamus et eros eu ligula varius pretium. Suspendisse at ligula felis. Ut ac dolor quam.

  Kansen en risico's

  Risico's
  TOELICHTING

  Aard van de risico's

  Het gaat hier om (mogelijke) oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat er negatieve gevolgen optreden.

  • Denk bij maatschappelijke risico’s aan economische ontwikkelingen, ontbreken van maatschappelijk draagvlak, maatschappelijke opvattingen, nieuwe spelers die risico’s meedragen, introductie van nieuwe wetgeving et cetera.
  • Denk bij financiële risico’s aan verlies op ingebracht kapitaal, rente, schadeclaims, open einde regelingen, faillissement et cetera.
  • Denk bij juridische risico’s aan nieuwe wetgeving, contractbeheer, onrechtmatig handelen et cetera.
  • Denk bij technische risico’s aan haperende oplossingen of systemen, zoals ICT.
  • Denk bij organisatorische risico’s aan uitval medewerkers, leiding, organisatiecultuur et cetera.

  Impact

  Bij de impact gaat het om de gevolgen voor de eigen gemeente. Hoe groter de schaal en des te ernstiger de consequenties des te groter de impact is.

  Risico = Kans X Impact

  Het risico is te zien als de kans dat de negatieve gevolgen zich voordoen maal de impact.

  Aard van het risico Kans Impact Toelichting Beheersmaatregelen Status beheersmaatregelen
  Hagedis invasie 10% (zeer onwaarschijnlijk) Hoog ... Liz-Com instellen, maar dat kost wel een hoop geld en heeft een kans van falen. Gedeeltelijk afgedekt
  Liz-Com werkt niet. 50% (mogelijk) Middel ... Extra training afdwingen. Gedeeltelijk afgedekt
  Strategische kansen die de samenwerking biedt
  TOELICHTING

  • Lokaal:met inwoners/partners binnen de grenzen van de eigen gemeente.
  • Regionaal: met partners buiten de eigen gemeentegrens. Bijvoorbeeld met een aantal buurgemeenten, één of meer provincies, bedrijven in de omgeving van de gemeente.
  • Landelijk: samenwerking voor en met deelnemers uit het hele land.
  • Internationaal: samenwerking met buitenlandse partners, inclusief grensoverschrijdende samenwerking.

  Het is een beetje de high ground van samenwerkingen. Werkt heel goed tegen rebelleuze studenten.

  Governance van de samenwerking

  Vertegenwoordiging in bestuursorganen
  Orgaan Burgemeester Wethouders Raadsleden Ambtelijk


  Raad van Commissarissen (RvC) Henk Sjaak, Mark Diewke, Sander Geert
  Zeggenschap
  Orgaan
  Aantal stemmen voor de gemeente
  Totaal aantal
  Eventuele toelichting
  TOELICHTING

  Denk bijvoorbeeld aan:

  • Eén stem per deelnemer – ‘one man, one vote’ (gelijkheidsbeginsel).
  • Aantal stemmen naar bijvoorbeeld het aantal inwoners of de omvang van de financiële bijdrage (proportionaliteitsbeginsel, gewogen stem).
  • Stemmen op basis van consensus (consensusbeginsel).
  • Een combinatie van bovenstaande.
  • Of iets anders....
  Raad van Commissarissen (RvC)
  12
  45
  Wat een nummer's hé.
  Rol-, taak- en bevoegdheidsverdeling
  TOELICHTING

  Wie doet wat? In een samenwerking kunnen allerlei rollen en taken verdeeld worden. Er zijn bijvoorbeeld financiers, uitvoerders, kennisleveranciers, een regisseur et cetera.

  Bij een Centrumgemeenteconstructie kunnen deelnemende gemeenten allerlei taken onder brengen bij de centrumgemeente, die in opdracht van de andere gemeenten deze taken uitvoert. Daartoe verlenen de deelnemende gemeenten mandaat aan de centrumgemeente.

  Er zijn zo veel taken om te vervullen. Pfoe, te veel voor één tester om te bedenken en in te vullen. Voegt voor de test ook niets toe.

  Wel extra text in dit boxje dus. Lorempje iemand? Paragraafje of twee?

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi sodales tortor dui, et pretium lacus euismod non. Nullam sagittis, lectus sit amet fermentum imperdiet, nisi justo accumsan ex, sit amet pharetra augue mauris sit amet neque. Nam ac orci eu leo vulputate iaculis non non risus. Morbi lacinia lorem eu facilisis accumsan. Cras mattis arcu sed pretium porta. Integer neque dolor, ultrices feugiat est ac, feugiat iaculis nisi. Duis imperdiet vehicula tortor, a suscipit metus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Duis molestie ligula sed tortor faucibus convallis.

  Praesent condimentum velit eu ultricies semper. Donec dignissim, diam vitae fermentum rutrum, nibh orci ultrices odio, et bibendum elit diam ac arcu. Nunc ac sapien vitae elit sollicitudin venenatis eu ac quam. Suspendisse nisl tellus, laoreet ornare metus vehicula, aliquam malesuada neque. Sed eget quam quis leo aliquam vulputate. Nam venenatis at augue eu tempus. Curabitur accumsan feugiat velit eget ultricies. Nam quis dui eu augue dapibus blandit.

  Afspraken, procedures en instrumenten
  TOELICHTING

  Denk aan:

  • Tussentijdse evaluatie en monitoring.
  • Organiseren van werkbezoeken
  • Aanstellen van rapporteurs binnen de raad voor deze samenwerking.
  • Aanstellen van een bestuurlijke regisseur in het college.
  • Organiseren van gezamenlijke invloed pogingen met raden van andere gemeenten – zoals bij het afstemmen van zienswijzen.
  • Borging van de gemeentelijke eigenaarspositie.
  • Afspraken over informatievoorziening.
  • Onafhankelijk toezicht

  Toezichtarrangement: BASIS-
  Ook hier zou je een hoop tekst kunnen zetten. Ik zit te denken dat er zelfs iets van 5 paragrafen aan lorem in kunnen. Eens zien...

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque luctus quam eu erat malesuada, non condimentum lacus facilisis. Curabitur ac nisi congue, eleifend leo non, scelerisque turpis. Phasellus euismod turpis ligula, ut fermentum nibh feugiat quis. Sed molestie lacus et risus hendrerit, at interdum nisl molestie. Curabitur aliquet vitae massa sed eleifend. Vivamus venenatis eros eu vehicula interdum. Pellentesque pulvinar consequat ipsum, vitae iaculis turpis. Maecenas mollis ligula lacus, ac rhoncus nulla luctus non. Ut vitae justo magna. Praesent non libero a diam placerat egestas. Pellentesque vitae tortor in tellus porta malesuada. Praesent maximus risus posuere, viverra libero ac, convallis tellus. Maecenas ultricies dictum felis at vehicula. Sed non lorem facilisis, posuere arcu in, ultricies leo.

  Donec facilisis mauris eget massa consectetur finibus. Sed viverra eget ex id cursus. Sed vitae augue id nibh faucibus dictum ut a libero. Etiam mollis odio id urna posuere, vitae dictum dolor tincidunt. Praesent molestie, ipsum at tristique auctor, quam quam laoreet magna, at pulvinar mi ligula et nunc. Sed euismod ac nulla in condimentum. Maecenas vehicula, nulla in mattis fringilla, mi nisi congue sapien, vitae imperdiet urna nisl bibendum velit.

  Suspendisse potenti. Cras placerat massa id nisi tincidunt, in pulvinar orci posuere. Quisque lobortis, ex a volutpat congue, elit risus placerat tortor, et fermentum turpis nisi vel dui. Quisque quis lorem nec libero rhoncus dictum. Quisque nec iaculis metus, quis sollicitudin odio. Pellentesque congue pretium ex. Nullam venenatis sapien lacus, vel facilisis orci sollicitudin non.

  Nulla sit amet euismod velit. Curabitur commodo ut lectus vitae suscipit. Donec sollicitudin tellus ac elit feugiat volutpat. In ornare lorem quis nulla convallis ullamcorper. Aliquam erat volutpat. Sed ut ullamcorper enim. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur vitae sem nec augue bibendum maximus. Mauris varius, sem nec consectetur porta, nibh augue feugiat velit, ut fermentum ipsum elit in erat.

  Praesent ornare dapibus lectus, ac commodo eros aliquet quis. Donec elit arcu, mollis at malesuada id, mattis sed ipsum. Donec non arcu at lectus venenatis aliquet id vitae est. Nullam interdum laoreet euismod. Praesent sed ex pellentesque, venenatis mi at, pellentesque eros. Curabitur scelerisque ex vitae egestas pretium. Nulla pretium bibendum nisl a pulvinar. Donec congue augue sit amet justo dignissim elementum. Morbi lorem sem, efficitur sed leo vitae, ornare sodales metus. Integer finibus nulla eu neque vehicula, in rhoncus est lacinia. Suspendisse at efficitur dolor, id rhoncus lectus. Morbi ac commodo tortor. Curabitur id sagittis metus, ac interdum nisi.

  Geen probleem, toch?

  Proces

  Wie beslist over subsidie?

  Raad

  Procesbalk

  Raad

  22 apr 2020
  Eerste bijeenkomst.
  vierde kwartaal van 2020
  Tweede bijeenkomst, datum nader te bepalen.

  College

  22 apr 2020
  Midweek borrel en pool middag.
  derde kwartaal van 2020
  Jaarlijkse bbq.
  Overige relevante ontwikkelingen

  Nou, ik ben blij dat je dat vraagt! Hier heb je geen 5 paragrafen aan Lorem! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut varius nibh risus, non hendrerit lectus tincidunt sit amet. Mauris ornare sodales magna, at ullamcorper tellus cursus nec. Nullam finibus congue arcu at bibendum. Praesent dictum, nunc sit amet tempus aliquam, elit dui iaculis libero, ac congue lorem turpis id libero. Aenean ultrices arcu magna, eu accumsan sem convallis id. Fusce a congue eros. Proin tincidunt, sem id imperdiet placerat, felis massa facilisis odio, ut dapibus mi metus et enim. Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Pellentesque a urna placerat, gravida odio at, euismod nulla.

  Praesent ullamcorper libero dolor, non gravida velit posuere at. Morbi ac arcu ac neque aliquam maximus. Vestibulum rhoncus consequat blandit. Aenean porta ornare pulvinar. Integer elementum tempor lectus, a pharetra felis. Sed hendrerit mi non magna ultrices, eu luctus ante maximus. Curabitur enim neque, sollicitudin vel viverra sed, euismod et libero. Sed quis dolor ac nisi ornare ultrices nec sed lectus. Praesent tempor arcu faucibus nulla dictum, a elementum nisl facilisis.

  Sed hendrerit id augue at vulputate. Suspendisse sollicitudin et ex id sagittis. Aliquam tristique egestas urna id semper. Donec imperdiet sodales nisl in convallis. Fusce non ex ac enim placerat scelerisque non nec odio. Phasellus venenatis ante libero. Suspendisse et lacus neque. Praesent et eros hendrerit, maximus erat at, posuere ligula. Integer iaculis lectus in nulla iaculis, ac cursus velit pretium. Proin eleifend, mi eget cursus fringilla, nunc nibh dapibus velit, nec dignissim odio risus non augue. Duis non erat lacinia purus hendrerit pharetra id vel nulla. Phasellus leo eros, aliquet sit amet sagittis et, iaculis ac felis.

  Vestibulum tincidunt ligula in tempus bibendum. Cras convallis mauris sit amet nisi sodales eleifend. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum porta quam non lorem molestie, dignissim posuere ligula rhoncus. Quisque dapibus nunc nec urna dictum, ac pulvinar quam suscipit. Mauris commodo ex sed elit rutrum, quis sollicitudin diam elementum. Nam eget arcu at massa pharetra mollis. Curabitur rhoncus auctor vehicula.

  Praesent vehicula enim et mauris varius rhoncus. Etiam aliquet dolor enim, nec convallis enim tincidunt vel. Sed dolor quam, cursus eget ultrices in, convallis pretium metus. Nunc suscipit sapien non mauris rhoncus, non tristique metus ultricies. Aliquam erat volutpat. Maecenas nec mattis odio. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer gravida at felis sed blandit. In volutpat nisi sed libero dictum, placerat porta odio tempus. Vestibulum felis lorem, dignissim in sem ut, vestibulum cursus sapien. Aenean cursus ultrices quam rutrum volutpat.

  Bibliotheek

  Relevante documenten
  Bestand beschikbaar ( downloaden)
  Test logo upload WikiBase